Ciasto:
zmielone migdały i miód (w zależoności od ilości, ale na 100g migdałów niecałe 2 łyżki miodu) mieszamy razem. Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy mąką razową. Pieczemy ciasto ok 15 minut.
*można też dodać płatków owsianych, pierwsza muffinka na zdjęciu właśnie taki bonus posiada.
Masa:
truskawki ugniatamy i mieszamy z masą kakaową (u mnie z jaglaną), doprawiamy sokiem, wlewamy na gotowe ciasto, dekorujemy truskawkami i jemy na ciepło lub wkładamy do lodówki :)
Słodko tu ostatnio, ale jak mówiłam pierkarnik dużo pracował. Niemniej jednak obiadowe rzeczy też będą się pokazywać :)
Pozostaje mi powiesić pranie by później wykorzystać szansę zimowego biegu, póki jeszcze zza oknem widać śnieg :p
Wczoraj śnieżyca, dziś ma być ponoć 6st. więc... uciekam ;)
Smacznego dnia :)
Wyjątkowo na dzisiejszy dzień jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Zdecydowanie :) pyszne, ale i składniki dopuszczalne w taki dzień nawet przez kobietę na diecie :p
OdpowiedzUsuń