wtorek, 4 lutego 2014

JAGLANY KOKTAJL PIETRUSZKOWO-BANANOWY

Obiecana wczoraj facebookowa zagadka :)

Przedstawiam w wersji bazowej oraz w eksperymentalnej odsłonie.

Baza:


JAGLANY KOKTAJL PIETRUSZKOWO-BANANOWY: 1,5 bananu, mleczko sojowe (spokojnie można zastępować jogurtami/maślankami itp), woda mineralna, nieco cytryny, kasza jaglana, 2 pęczki natki z pietruszki, łyżka słonecznika i siemienia lnianego

Małe natchnienie po warsztatach w klubie fitness, gdzie mówiło się o pietruszce na tyle smacznie, iż od soboty za mną chodzi ;) Kolktajl bananowo-sojowy też był wart spróbowania.

Zaczynam od zmiksowania kaszy z małym dodatkiem mleka. Kiedy masa będzie już gładka dodaję resztę składników. Mleko/woda/nabiał dodaję zawsze wg uznania, w zależności od tego jaką konsystencję chcę uzyskać.

A oto wczorajsza wersja z pominięciem cytryny, w zamian dodatek kakao i orzechów włoskich. W sumie fajny sposób na przemycenie natki z pietruszki dla niejadków (myślę, że nawet mój brat zjadłby w takiej wersji "zielskie śmieci", które zawsze z zup wybiera ;) )




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz