czwartek, 8 maja 2014

MAKARON RYŻOWY Z MIESZANKĄ CHIŃSKĄ I KURCZAKIEM

Ostatni zaległy post :) Ale bardzo pyszny, taki, który chodzi za człowiekiem parę dni ;)

Rozpoczęłam prawko, codziennie mam (poza studiami, pracą mgr, zaliczeniami i zbliżającą się sesją i czymś innym o czym powiem Wam późnie ;) ) 3h wykłady. Więc w zasadzie od razu po zajęciach kieruję się do strefy strachu :p Nigdy mnie nie ciągnęło do tych wszystkich przepisów, w aucie wiem tylko gdzie trzeba wsadzić kluczyk i gdzie jest kierownica... No ale dużo ludzi mi mówiło, że też byli kompletnie zieloni na początku, więc może jakoś dam radę.

Za mną także szereg wyjazdów, w tym pozdrawiam gorącą Dorotkę, Marka i Kasię, jeżeli tutaj jeszcze zajrzą :)) Dziękuję za miłą i smaczną majówkę!

No ale do dzieła, ostatni przepis na dziś w azjatyckim klimacie:
Zapraszam na profil FB!


MAKARON RYŻOWY Z MIESZANKĄ CHIŃSKĄ I KURCZAKIEM: mieszanka chińska, kurczak, makaron ryżowy. Curry/curkuma, papryka w proszku, sos sojowy, pieprz ziołowy, zioła


Kurczak, warzywa i makaron. Trzy rzeczy a cieszą ;) Kurczaka pokroiłam w paski i obtoczyłam w kurkumie z carry, podsmażyłam na oliwie. Dodałam warzywa, sos sojowy, paprykę w proszku i zioła, na które miałam ochotę ;) Zawsze tutaj improwizuję i dodaję po truchu różnych, tym razem chyba zioła prowansalskie, majeranek? Makaron ryżowy robimy wg przepisu na opakowaniu (zalewamy gorącą wodą, trzymamy parę minut i gotujemy kolejne parę minut - można robić na bulionie, jakimś sosie, do wody dodać zioła itp. Nabiera on smak wg tego czym go przyprawimy)
 

1 komentarz:

  1. No, żebym się z Twojego bloga dowiadywała o tym, że chodzisz na prawko? Powodzenia i dużo cierpliwości! Aaa.. o czym jeszcze chcesz opowiedzieć? Twój Gusiek :*

    OdpowiedzUsuń