środa, 7 maja 2014

ala LECZO

ala LECZO: dobrej jakości parówki, pomidory i/lub puszka z pomidorami, papryka, kukurydza, fasolka, cebula, czosnek, zielona cebulka, serek capri. Oliwa, woda


Na łyżkę oliwy wrzucamy rozgnieciony czosnek, następnie podsmażamy cebulkę i pokrojone parówki, dorzucamy paprykę. Po chwili zalewamy całość pomidorami z puszki/dodajemy świeże. Gdy zacznie bulgotać wrzucamy kukurydzę i fasolkę czerwoną (uprzednio dobrze opłukane), przyprawiamy (papryka, pieprz, sos sojowy, zioła wg uznania). Gdy potrawa jest prawie gotowa posypujemy zieloną cebulką i serem capri.

1 komentarz:

  1. Edi, świetny przepis :) Tak jak właśnie lubię najbardziej :) W wolnej chwili zapraszam na leczo do mnie - http://leczo.net.pl/

    OdpowiedzUsuń