piątek, 31 stycznia 2014

Łosoś z brązowym ryżem i szpinakiem oraz uraczkami.

Kolejna zaległość, tym razem ryba w innym wydaniu :)
Normalnie zakup łososia jest dla mnie dość drogi, jednak zaczęłam sobie pozwalać na kupno medialionów za 2zł z groszami. Taki jednorazowy myk jest lżejszy dla portfela niż np. 15zł na raz i porcje są gotowe.


ŁOSOŚ Z RYŻEM BRĄZOWYM, SZPINAKIEM I BURACZKAMI: ryż gotujemy jak na opakowaniu (nigdy nie dodaję soli), rybka na patelnie teflonową... Szpinak (mrożony szpinak, rozgnieciony czosnek wg uznania lub w proszku, sos sojowy, biały ser, trochę mleka i ew. serek/jogurt naturalny. Pieprz ziołowy), buraczki.

Więc jak wydać cały myk, to zrobić szpinak, reszta robi się sama ;) A jakie doooobre, mniam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz